Vi tilbyder

• Undersøgelse
• Behandling
• Træning
• Rådgivning
• Vejledning
• InformationUd fra et helhedsorienteret perspektiv, hvor patienten er i centrum, og hvor flere aspekter som det arbejdsmæssige og psykosomatiske kan inddrages, og hvor der tages hensyn til tidens forskning, evidens og erfaring. Klinikken er up-to-date på såvel behandling, træning, forebyggelse som på sundhedsfremmeområdet. Vi samarbejder både med praktiserende læger, sygehuse, speciallæger og kiropraktorer.

Vi lægger op til, at du selv tager aktivt del i din helbredelse.

Træning

Træningsudstyret består primært af typen medicinsk træningsterapi, som har den fordel, at træningen kan gradueres fint med en lav/høj belastning og samtidig være målrettet specifikt  til særlige problemområder hos dig. Vi har også kredsløbsmaskiner som løbebånd og cykel. Derudover er der stepper og stepmaskine. Fysioterapeuten råder og vejleder dig, så du får mest muligt ud af træningen, blandt andet ved at hjælpe dig med korrekt udførelse af øvelserne.

Der er mulighed for genoptræning efter eller sideløbende med et behandlingsforløb. Du kan også træne specifikt vedligeholdende for at holde eks. et kendt ryg - eller skulderproblem på afstand.

 

Holdtræning og undervisning

Du kan deltage på et hold, hvor du tilbydes undervisning, vejledning og træning. Dette kan foregå enten via lægehenvisning eller hvis fysioterapeuten anbefaler dette. I starten af holdtræningen vil der være en individuel undersøgelse. Der kører løbende et ryg – og et knæ og hoftehold samt et parkinson/neurologisk hold.  
 

Hvad sker hos fysioterapeuten ?

Typisk vil første behandling bestå af den fysioterapeutiske undersøgelse, hvor patientens problem og forventninger afdækkes og hvor man i fællesskab får sat mål for behandlingsforløbet.Ved en almindelig behandling, hvor patienten har smerter, drejer det sig i første omgang om at behandle smertelindrende. Der kan anvendes teknikker som Muscle energi tecnic, Feltenkrais, afspænding og apparatur som laser, ultralyd og akupunktur, der virker smertedæmpende. Muscle energi og Feltenkrais er især gode teknikker til patienter som har piskesmæld, post traumatisk stress og fibromyalgi, da de enten involverer patienten (patienten laver selv øvelserne) eller anvender lette berøringer uden den store passive intervention, og derved virker blide og smertelindrende.

Mere løsende og smerteafhjælpende osteopat/ledmobiliserings teknikker i forhold til leddene i ryggen, bækken led, kæbeled, ben og arme anvendes ved låsninger i leddene, slidgigt eller ganske almindelig stivhed i leddene. Muskel - og bindevævs løsende teknikker som massage, tværmassage og Myo fascial release anvendes også. Øvelserne kan starte med selvspændinger, der får fat i de lokale muskler omkring leddene, som går ind og beskytter leddene og virker smertedæmpende. Næste trin er en videreudvikling hvor de globale større muskler/ muskelgrupper bliver trænet og strakt. Konceptet hedder dynamisk stabilitet. Dynamisk stabilitet er også godt for hypermobilitet, senebetændelse, specifik afklemning i hofte- og skulderled, ledbåndsproblematikker som forvridninger af ankel og slap korsbånd. Af andre smertestillende teknikker anvendes kinesio tape. Kinesio tape kan også anvendes korrigerende, bindevævsløsende og muskelstimulerende.

Løbende vil behandling og træning justeres. Hvis der er behov for et træningsprogram får du lavet et sammen med din fysioterapeut. Programmet vil blive ændret, efterhånden som du opnår en bedre funktion.

Ved træning og genoptræning anvendes idrætsrelaterede principper og dynamisk stabilitet og derefter almindelige træningsprincipper for at komme tilbage til daglig aktivitet, motion og idræt.